Veckan kommer rusa iväg

Publicerat 2012-09-26 12:39:56 | i kategori | Till startsidan igen
0 kommentarer

Det ösregnar ute. Lägenheten är skinande ren. Kaffet puttrar i kaffebryggaren. Jag har fixat lite nu på morgonen och ska snart ta en sväng ut till förrådet med både det ena och det tredje. Ikväll dyker hela familjen Tajkon upp. Syskonen ska sova i gästrummet och föräldrarna förpassar jag vänligt men bestämt till ett hotel i närheten. Torsdag och fredag kommer spenderas med dem här i Uppsala. Fredagkväll ska vi (jag&M) iväg på kalas i Stockholm, lördagen ska vi spendera på Lidingö då pappa ska springa Lidingöloppet (inte alls avundsjuk faktiskt) och vi ska mysa runt. På söndag väntar hemfärd för familjen och ännu en födelsedagskalas, denna gången i Norrtälje, för mig och M. 
 
Så, idag ska jag njuta av lugnet och sy så det ryker. Sen blir det full hålligång resten av veckan. 
 
Dags att inta lite lunch. 
 
Puss på er 

25 september

Publicerat 2012-09-25 18:44:20 | i kategori | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godkväll. 
 
Denna dagen har bara sprungit iväg, likaså gårdagen. Igår lyckades jag sitta vid datorn från 11 till 16 utan att ha en aning om att tiden gick så fort. Fick iväg skickad både en och två jobbansökningar och fick uträtt en herrejösses massa andra ärenden också, älskar sådana dagar. Donade här hemma, tvättade massor och hade en allmänt bra dag.
 
Denna dagen började med en liten sovmorgon, för att jag kunde. Sen var det full kastrull, ringa a-kassan, tvätta lite mer (nackdelen med att inte ha torktumlare, man får tvätta lite hela tiden), plocka undan lite sen bar det iväg för lunch med M. Vidare till Carglas och äntligen byta framruta, en lycklig Emma som numera ser ut även när det ösregnar. Nu kanske jag vågar köra bil i mer än 50 km/h i höst ändå. Hem igen, storstäda lägenheten och plocka plocka plocka. Det enda jag gör, är fantamej att tvätta och plocka. Jag förstår inte, det är bara jag & M i detta hushåll med ändå tycks det aldrig ta slut?! Irriterande. 
 
Åh, jag höll på att glömma! Det plingade på dörren i förmiddags och en UPS kille kom med ett stort paket. Äntligen kom den efterlängtade Macbook Pro hem till oss. M's kärlek egentligen, som han trånat efter i snart 1,5 år. Men, jag tänker mig liksom att allt som kommer innanför våra fyra väggar är lika mycket mitt som hans.. eller? En fröjd att använda är den iallafall. Ska bara klura ut alla finesser, men det lär ta ett tag.. 
 
Middag nu sen är det dags att gasa på symaskinen. Behöver lite egotid. 
 
Puss på er

Lykkan

Publicerat 2012-09-24 14:46:43 | i kategori | Till startsidan igen
0 kommentarer

Det är något speciellt med vänner man känt större delen av ens liv. Det är något speciellt med vänner som varit med en genom alla möjliga och omöjliga kriser. Med vänner som stått vid ens sida genom alla ens livsöden. Med vänner som jag vet skulle ta vilken strid som helst för en. Med vänner som man vet aldrig sviker, aldrig lämnar och aldrig bedrar en. 
 
Det är något speciellt med vänner man inte behöver prata med, där en blick säger mer än tusen ord. Det är något speciellt med vänner man delat så mycket erfarenheter och så många år med att människan snarare känns som en familjemedlem, så självklar vid ens sida, än som en vän. 
 
En utav mina äldsta vänner, en utav mina bästa vänner, en utav mina finaste närmaste vänner. Det är Lykke. 
 
Lykke har funnits vid min sidan sedan ungefär 12 år tillbaka i tiden, hon har varit med mig genom de flesta upptåg, på ett eller annat sätt. Hon har alltid funnits vid min sida, hon har alltid varit där. 
 
Det finns få personer jag värderar så högt som Lykke. Min egna lilla Lykka. 
 
Jag skulle kunna skriva en hel kärleksroman här, om Lykke, men jag låter bli. För vet ni? Jag får inte fram några ord riktigt. Jag känner så mycket och så starkt för denna människa att jag blir helt stum. 
 
Jag vet inte vem jag varit utan Lykke, vart jag varit eller med vem jag varit utan Lykke. Jag vet inte hur jag klarat mig igenom några av de största händelserna i mitt liv utan Lykke. 
 
Men vet ni? Hon är världens bästa. Mitt lyckopiller. Min Lykka. 
 
En gammal bild på två små donor, från studentbalen på gymnasiet, sommaren 2009.
 

Ledig lördag

Publicerat 2012-09-15 19:42:20 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godkväll!

Haft en mysig dag hemma. Städat och donat, storhandlat och myst. Hunnit med betydligt mindre än jag räknat med, som vanligt men försöker att njuta ändå.

Åh, om ni bara visste hur mycket jag älskar min man! Snart 3 år tillsammans och resten av livet framför oss tillsammans.

Imorgon bär det av till Örebro och Västerås. Myspys.

Nu ska jag krypa ner i soffan och mysa med min man, äta god mörk choklad och bara vara. Det är jag värd.

Puss på er

Ösregn

Publicerat 2012-09-14 10:49:43 | i kategori | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon! 
 
Fredag igen, veckorna bara springer förbi. Haft två finfina dagar i Norrtälje som innehöll massa bebisgos och tjejsnack. Inte dumt att få mysa med 4 barn inom loppet av 2 dagar. Några promenader hanns också med vilket alltid är att föredra. Mysiga fikor i Norrtälje och jag var nöjd. 
 
Idag var planen att ta en långpromenad men det sket sig såfort jag rullade upp persiennerna imorse, det ösregnar nämligen ute som ingenting annat. Vi får se hur dagen artar sig men än på ett tag har jag inga planer på att lämna lägenheten. Tvättmaskinen går på högvarv, diskmaskingen är igång och jag sitter med en kopp te i handen och försöker bli varm efter duschen. 
 
Har sökt lite jobb nu på morgonen och ska snart dra fram alla tyger och vara lite kreativ tänkte jag. Hur helgen artar sig är fortfarande inte riktigt bestämt men det lutar åt en helg hemma, skönt. 
 
Nej, dags att hänga upp tvätten.
 
Puss på er

Måndagmorgon

Publicerat 2012-09-10 12:41:03 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon! Eller nej, god förmiddag kanske man ska säga. 
 
Sov 10 (!) timmar inatt, somnade i M's famn i soffan igårkväll. Jag kan inte beskriva den känslan, magiskt är vad det är. Flyttade över till sängen och somnade om på två röda. Sov som en stock hela natten, vaknade till av att M pussade mig hejdå sen somnade jag om. Klockan visade 09:54 när jag vaknade imorse. Ni anar inte hur skönt det var! Jag var värd en liten sovmorgon kan jag meddela. 
 
Har gått morgonpromenad, röjt här hemma, tvättat en maskin tvätt, ringt massa samtal, sökt jobb, pratat i telefon, bäddat sängen och precis fått tummarna ut för att äta frukost. Tänkte hoppa in i duschen så att jag eventuellt vaknar en aning till nu, sen får vi se om jag beger mig till syrummet eller ner på stan och träffar Felicia. Vi får se. 
 
Har ett och annat att ordna med här hemma också men orkar inte riktigt. Motivationen har gått sin väg. 
 
Nej, duscha skulle jag göra.. 
 
Puss på er

Vår fina tavelvägg

Publicerat 2012-09-09 09:25:00 | i kategori Design & Inredning | Till startsidan igen
0 kommentarer

Älskar den, älskar tavlorna. Är förälskad i en del av motiven. Den rödblommiga längst upp till vänster är en tapet av Josef Frank som jag varit tokförälskad i några år nu. Den turkosa nere till höger är en av mina favorit retrotapeter från Midbec. Den randiga tavlan ovanför är en bit av tapeten vi har i hallen.

Brallor storlek 56 & dregglis

Publicerat 2012-09-08 19:03:00 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
0 kommentarer

 
Brallor i finaste molntyget, storlek 56. 2 stycken dregglisar också. 
Ber om ursäkt för världssämst bildkvalitet.

Pillkub

Publicerat 2012-09-08 10:18:00 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
2 kommentarer

 
En kub 15*15 centimeter i roliga mönster och pillklärpar runt hela. Rolig! Man blir glad av att titta på den.

Body och brallor storlek 62&68

Publicerat 2012-09-07 14:22:00 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
2 kommentarer

Min första body någonsin, storlek 62. Lovade mig själv dyrt och heligt att aldrig mer sy en body, men det sket sig.. Randiga brallor i mjuk jersey, storlek 68.
 
 

Body storlek 62

Publicerat 2012-09-07 12:24:00 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
0 kommentarer

Världens sötaste lilla body med apor. Storlek 62.

Fredag

Publicerat 2012-09-07 11:32:18 | i kategori | Till startsidan igen
0 kommentarer

Veckorna går så fort, utan att jag egentligen gör någonting. 
Todo listan för dagen börjar sakta men säkert att betas av. Tvättmaskinen snurrar på högvarv (det blev aldrig av igår) och jag ska snart börja laga lite lunch. Min fina M kommer hem och äter lunch med mig idag, dagens lyckohöjdpunkt. 
 
Sedan måste det promeneras till Ica, postas brev och handlas lite mat. Ständigt detta spenderande av pengar. 
 
Imorgonbitti vid 06.00 blir vi upphämtade här hemma för vidare färd mot Jämtland. Så tidigt att jag tvivlar på att någon av oss kommer lyckas komma upp ur sängen men eftersom att vi har lyxen att bara kunna trilla ut i en bil och sova vidare några timmar ska det nog gå bra. 
 
Har tidsinställt några inlägg här både idag, imorgon och på söndag. 
 
Puss på er

Haremsbrallor storlek 56

Publicerat 2012-09-07 11:17:16 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
0 kommentarer

 
I just love them! Lite retroinsiprerade haremsbrallor i storlek 56. 

Haremsbrallor storlek 62

Publicerat 2012-09-07 11:16:22 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
0 kommentarer

 
 
Ett par haremsbyxor i storlek 62. De första plagget i jersey jag någonsin sydde!
 
 

På promenad genom stan

Publicerat 2012-09-06 14:42:44 | i kategori | Till startsidan igen
0 kommentarer

Hello sunshine! 
 
Haft syrran här på besök måndag-onsdag. Mysigt! Spatserade runt på stan, skrattade, fikade och bara hade det allmänt bra. En liten mini semester även för min del, så idag började verkligheten igen. 
 
Började morgonen med en promenad ner på stan för möte på Arbetsförnedringen (ja, jag har döpt om dem..) sedan vidare promenad till syaffären för att införskaffa en dragkedja (och lite tyg, men säg inget till M). Promenade bort till M's jobb och käkade en supergod sallad tillsammans med honom, därefter var tanken att få skjuts hem men som vanligt (!) så var M lite väl tidsoptimist så jag fick snällt promenera hem. Jag har i princip gått från klockan 09.00 till 14.00 idag. Lagom mör, men 1,5 mil senare så tycker jag mig att jag gjort mig förtjänt av en kopp kaffe i soffan. 
 
Ska snart ta tag i den stora todo listan som ligger bredvid mig, plocka undan tvätten, dammsuga lägenheten, plocka ur diskmaskinen och köra en maskin tvätt. Ska bara hitta lite ork först. 
 
Det är tur att jag har hela dagen hemma imorgon, så att jag kan få lite gjort. En lunch med Bella ska hinnas med imorgon, något jag ser fram emot med glädje! Ett halvår sedan sist så finns en hel del att ta igen. 
 
På lördag åker vi äntligen till Jämtland. En snabbis för att hämta hem lite möbler tillsammans med E&E. Även om timmarna som kommer spendars där uppe nästan kommer kunna räknas på en hand så längtar jag enormt mycket. Lugnet, tystnaden, luften, miljön. Jag är lite småkär i Jämtland, eller nej, jag är stört förtjust! 
 
Dags att sätta fart.. jag ska bara dricka upp kaffe först. 
 
Puss på er

En ledig helg

Publicerat 2012-09-01 09:46:54 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon!

För första gången på 4 (!) månader har vi en helt oplanerad helg framför oss. Regnet vräker ner och jag kan med säkerhet säga att denna dagen kommet spenderas inomhus. Ska dona lite här hemma, eventuellt en sväng till Ikea för att köpa en låda och ha under sängen i lilla rummet. En sväng till Willys får det nog också bli. Allt beror på energinivån.

Ligger kvar i sängen och myser efter 9 timmars sömn likt en klubbad säl. Tänkte överraska M med dunder frukost så ska smyga iväg till Ica nu.

Hoppas ni får en fin lördag i regnet.

Puss på er