30 december 2012

Publicerat 2012-12-30 15:30:28 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Hallå!
 
Full rulle här borta, precis som vanligt. Sedan vi kom hem från en fin vecka i Skåne, i fredagskväll har det varit fullt ös. Storstädning, massa ärende, träning, tvättning och storstädning. Hemma är just nu skinande rent, de flesta högar som har en förmåga att dyka upp lite var stans börjar sakta men säkert att plånas ut. All mat till nyår är inhandlat, imorgon ska det köpas sprit (med resten av Uppsala befarar jag). 
 
Snart ska jag dra på mig lite kläder och traska bort till Gränby. Lite ärende som måste fixas sedan blir det eventuellt ett träningspass ikväll, vi får se vad jag känner för. Tränade igår och ska träna imorgon, men lite kondition är aldrig fel. 
 
Har hur mycket syplaner som helst i huvudet och hoppas på att hitta motivationen att sätta mig vid maskinerna lite nästa vecka. Eventuellt redan ikväll. Den som lever får se. 
 
Nej, Gränby var det ja! 
Puss på er

Skåne

Publicerat 2012-12-25 13:08:56 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Hallå i stugan.
 
Befinner oss i ett grönt Skåne just nu. Inte en snöflinga sålångt ögat kan nå, tyvärr. Hade sett fram emot en vit jul, med tanke på snömängden hemma, men icke. 
 
Julafton igår var mysigt. Det brann från öppna spisen, åt god mat, drack gott och öppnade massa julklappar. Bland annat en Moccamaster fick jag, som jag velat ha några år nu. Så nöjd. Schampo och Balsam, pengar, en PEAK tröja, en fönsterlampa och massa annat fint fick jag. 
Snart dundrar släkten in här och då blir det full rulle resten av dagen. Njuter av att ha familjen nära men längtar hem till symaskinerna. Ja, jag är lite störd. 
 
Nu ska jag spela ett parti Skipbo med M och mina syskon. Kvalitetstid kallas det tror jag.
 
Jag lever och mår bra, som ni säkert förstår.
 
Puss på er

Soffan resten av kvällen

Publicerat 2012-12-20 20:08:58 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Tvätta
Städa
Packa
Kolla jobb 
Slå in julklappar
Sy en julklapp 
Vattna blommorna 
Göra klart ett spännande syprojekt jag påbörjade igår 
Träna 
 

Dessutom har jag hunnit köpa julklappar, förbereda lite inför nyår (?) och prata med finaste Lykke i telefon. 
 
Nu har jag startat diskmaskinen, plockat undan tvätten, tänt massa ljus och krypit ner i soffan. Tänker inte röra mig ur fläcken mer ikväll! Klockan ringer 07.00 imorgonbitti och den största utmaningen imorgonbitti lär inte bli att få in all packning i bilen utan att få upp M ur sängen i tid. Men jag är envisare än honom så jag kommer lyckas. 
 
Puss på er

Nu sätter vi fart

Publicerat 2012-12-20 12:14:06 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Dagens todo, lite lagom stressande sådär. 
 
Tvätta
Städa
Packa
Kolla jobb 
Slå in julklappar
Sy en julklapp 
Vattna blommorna 
Göra klart ett spännande syprojekt jag påbörjade igår 
Träna 
 
 
Det tar sig. Håller på att sy på det spännande projektet, tog lite paus för frukost och kaffe nu. Ja, jag äter frukost såhär sent fast jag varit upp sedan 9.30 Rutinern ni vet. Ska sy klart projektet och julklappen, sen blir det att gå till gymmet och kötta. Har en ambition om att inte komma ur sängen på annat sätt än att rulla ur den imorgon. Vi får se hur det går. 
 
Imorgon drar vi. Längtar nå in i Norden. Ska bli så skönt. Allt förutom de 7 timmar i bil. 
 
Puss på er

Snart så

Publicerat 2012-12-19 17:04:41 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Hallå i stugan!
 
Nu är julklänningen fixad, syrrans julklappar är köpta och jag börjar få koll på läget. Har julklappar till M kvar, blir inte klok på det. Det står liksom still i huvudet, kommer inte på något att köpa till honom. Håller på att bli knäpp. Har några få klappar men vill ha några till. Får ge mig iväg till Gränby en sväng till imorgon.
 
Idag var jag där i en herrejösses massa timmar tillsammans med Therese & Molly och strosade runt.
 
Snart blir det ett pass på gymmet sedan är det full rulle ikväll. Hundra saker att fixa så jag slipper stressa livet ur mig imorgon. Det ska tvättas, städas, plockas undan, packas, sys, en sväng till återvinningsstationen måste hinnas med och ännu ett pass. Ett tufft pass igårmorse, vilket jag känner av nu. Min armar är inte riktigt med om man säger så. Idag blir det ett konditionspass och lite skivstång är planen. Imorgon blir det en genomkörare av hela kroppen, tillsammans med M hoppas jag. 
 
Nej, dags att dyka in i syrummet och göra en idée verklig.
 
Puss på er

Mardrömskörning

Publicerat 2012-12-18 22:46:45 | i kategori Emma tycker till | Till startsidan igen
0 kommentarer

Körde hem från Stockholm strax efter 21 ikväll. Min tur att köra. Fyfan, var SÅ nära på att slå på varningsblinkersen, ställa mig i vägkanten på motorvägen och storböla. Det snöade så man såg 2 meter framför sig, var minus 2 grader och glashalt. Det var inge kul alls. 50 km/h hela vägen från Sthlm, M försökte lugna mig (och lyckades). Det var länge sedan jag kände att en panikångestattack var påväg men ikväll var den inte långt bort kan jag meddela. Övervägde till och med att stanna och låta M köra, trots att hans körkort låg hemma i Uppsala och trots att han druckit. Ni som känner mig vet att det är illa då. Alkohol + bilkörning går aldrig någonsin under några som helst omständigheter ihop i min värld. Ikväll var jag nära att ge upp detdär. 
 
Men.. jag som de flesta av er också vet så är jag envisare än envisast (finns det ens ett ord som heter så?!) så jag gav mig fan på att klara det. Det brukar ta 40 min att köra den sträckan jag körde, idag tog det 1,5 timme. Men, vi kom fram hela, jag fick bara sladd en gång och panikångestattacken kom aldrig.
 
Vi är hemma och vi är hela. Det är det viktigaste. 
 
Lär dock ta halva natten att varva ner, men det får jag ta. 
 
Ska krypa till kojs och försöka varva ner nu. 
Jag hatar att köra i snöoväder, jag hatar snö på vägarna och jag hatar att inte ha en fyrhjulsdriven bil. 
 
Godnatt.
 
 

Morgonträning

Publicerat 2012-12-18 09:07:14 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon.
 
Jag är trött som jag vet inte vad men jag har precis tryckt i mig frukost och tagit på mig träningskläderna. Ska sitta ner och låta frukosten sjunka in en stund till sedan beger jag mig till gymmet. Planerna blev lite ändrade så åker inte in till Sthlm förrän efter lunch, vilket var en jävla tur eftersom att jag aldrig fick tummarna ur och stack iväg coh tränade igårkväll. 
 
Badrummet börjar arta sig. Kommoden är på plats. Spegel, lampa och justering av tvättmaskinen kvar. Det håller jag tummarna för att M hinner fixa idag. Även om jag vill vara med så är det bättre att hålla sig borta ibland. A man's gotta do what a man's gotta do. 
 
Hoppas ni får en fin tisdag.
Puss på er
 
 

Visitkort

Publicerat 2012-12-17 19:55:00 | i kategori Emma tycker till | Till startsidan igen
0 kommentarer

 
På inrådan av diverse personer fick jag tillslut tummarna ur och beställde visitkort. Tanken är att dessa ska följa med när man köper något hemsytt av mig. Inget märkvärdigt alls, bara lite smidigare. 

Light

Publicerat 2012-12-17 17:56:00 | i kategori Hemma hos oss | Till startsidan igen
0 kommentarer

 
 
Två mysiga bilder från Instagram. Emmaebba heter jag där för den som vill följa mig. 

Måndagstankar

Publicerat 2012-12-17 16:53:57 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon höll jag på att skriva, godkväll menar jag ju såklart! 
Började dagen med att ligga kvar i sängen till 11.20, helt för länge om ni frågar mig men med datorn i knät, en snus under läppen och en sovande sambo bredvid sig fick jag faktiskt lite gjort trots allt. 
 
Har suttit helt för länge vid datorn idag, gjort om mitt CV helt (!), skrivit massa bra personliga brev, sökt roliga jobb, varit en sväng på IKEA och Bauhaus, sytt klart en julklapp och nu funderar jag på om jag ska hjälpa sambon att fixa i badrummet (som äntligen ska bli färdigt!) eller om jag ska dra och träna. Till att börja med ska jag dricka upp mitt kaffe och sucka över min ekonomi en stund. 
 
Imorgon väntar Stockholm hela dagen. M ska jobba, jag ska shoppa julklappar till honom, sedan blir det julklappsmys med svägerskan och hennes man. 
 
Längtar (faktiskt) ner till Skåne nu. Mys med familjen, sovmorgon i stugan, julgranspyntning, julshopping, god mat, häng med släkten, promenader vid stranden, kvalitetstid med morfar. Ja, det ska bli mysigt. En vecka kommer vi stanna där nere och bara njuta. En vecka känns just nu som en evighet men vet att det då kommer gå jätte fort. På fredag eller lördag beger vi oss neråt, i en bil fylld till bredden med julklappar och en bästa vän. Kommer bli toppen. Hoppas dock att vägarna håller sig toppen också, vore inte helt fel. Trots allt 70 mil att köra, då ser jag gärna att det är bra vägar. 
 
Puss på er

Andas Emma.. andas

Publicerat 2012-12-16 22:07:49 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Började dagen med mysfrukost, tätt följt av 5 timmars jobb, hem och laga fläskfile till middag, ett konditionspass på gymmet som avslutades med en lång skön dusch. Nu tänker jag dö på soffan och vara nöjd över dagen. 
 
3 träningspass även denna veckan, jag ser och känner resultat. Så himla härligt. Imorgon är planen att mina armar och axlar ska få sig en liten omgång på gymmet, kan ju inte mosa benen och magen hur länge som helst.. 
 
Precis som förra veckan lär även denna gå i ett. Sista julklapparna ska fixas, jobb ska sökas, intervjuer ska avverkas, väskor ska packas, hemmet ska städas, 3 träningspass ska avklaras. Och just de, allt detta innan torsdag. För på fredagmorgon kör vi ner till Skåne. Håller tummarna för bra vägar och smidig körning. Men, en sak i taget. 
 
Nej, soffmys nu.
Puss på er

LL - ledig lördag

Publicerat 2012-12-15 10:08:54 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon! 
 
Dagarna rullar på utan att jag egentligen förstår hur. Hela torsdagen spenderades i Stockholm där vi hjälpte M's bror med diverse fix i nya huset. Gårdagen gick i ett, utan att jag riktigt förstår hur så var klockan 14. Gick upp alldeles för sent, stressade iväg ner på stan, jobbintervju, mötte upp Felicia, tittade lite julklappar, hem igen. Andas 15 minuter (samtidigt som jag plockade undan, tömde diskmaskinen, bytte om och pratade med Lykke i telefon) vidare till gymmet där jag var helt ensam, vilket var skönt. Hem igen, in i duschen, andas en stund och sedan vidare ut till Almunge på middag. Super mysigt! Åkte hem vid midnatt och jag lyckades somna i bilen (vilket inte hänt på hundra år), vaknade lagom till vi parkerade här hemma, gick in och borstade tänderna och kröp ner i sängen, somnade direkt. 
 
Vaknade för 2 timmar sedan och har kämpat med att somna om, något som verkar omöjligt idag. Typiskt när vi för en gång skull är helt lediga. Har stora planer på att gå runt i pyjamas hela dagen här hemma och dona. Det är julafton om 10 (!) dagar och ännu är inte alla julklappar fixade. Pengarna springer iväg och paniken över alla julklappar som är kvar att fixa bara växer sig större. Vi får se, kanske skiter i det och nöjer mig med vad jag åstadkommit såhär långt. Altnerativt syr något? Why not. 
 
Dags att göra frukost och starta denna dagen.
Puss på er

Nöjd med livet

Publicerat 2012-12-12 18:06:05 | i kategori Emma tycker till | Till startsidan igen
3 kommentarer

Fick en sån lyckokänsla i kroppen precis. Trots alla omständigheter som råder just nu, som arbetssökande och en halv färdig lägenhet är jag nöjd över livet. Jag har fina människor i mitt liv, alla är friska och krya. Jag har en fin sambo som älskar mig och som varje dag pussar mig godnatt. Jag har vänner som alltid finns vid min sida. Jag har en familj jag kan lita på i alla väder, oavsett vad det handlar om. 
 
Jag har tak över huvudet, mat på bordet, en frisk och stark kropp. Jag har trots min situation inga större ekonomiska bekymmer, tack vare att jag tagit kloka beslut tidigare. Det är jag väldigt glad över idag. 
 
Det finns mycket att vara tacksam över och just idag tänker jag vara extra tacksam. Glöm inte uppskatta de ni har i er närhet, berätta det för dem och var tacksam. För om ni ransakar er själva och er situation, hur mycket finns det att klaga på egentligen
 
Ta hand om er.
Puss 

Aj min mage

Publicerat 2012-12-11 18:52:20 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Kom ur sängen helt för sent imorse, vilket i sin tur innebar att det blev stressigt. Men, jag hann träna, plocka undan tvätten, dammsuga, bädda sängen och duscha på en timme. Måttligt nöjd må jag erkänna. Sedan har dagen gått i ett. Bella kom hit och fikade några timmar, jag satte mig i soffan en halvtimme sedan drog jag fram gardinerna och började sy. Gick betydligt smidigare än jag trot, vilket känns skönt. Drog fram symaskinen på köksbordet och länsade det på grejer för att få plats med allt tyg. Skiter i det för ikväll och gör klart det sista imorgon, inte så farligt mycket kvar. 1-2 timmar kanske, det hinns med imorgon. 
 
Min mage gör en aning ont just nu. Mensvärk i kombination med begynnande träningsvärk från magmördar passet på gymmet imorse. Skön känsla när den återgår till sin normala storlek och inte längre är menssvullen, men just nu är det mest jobbigt. 
 
Och du, Patricia Drotz, jag saknar dig! Massor! 
 
Puss på er

En fullbokad vecka, för en gång skull

Publicerat 2012-12-10 11:13:48 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon! 
 
Det har gått i ett sedan jag gick upp imorse. Sov 10 timmar inatt och känner mig bättre både i kropp och hals, vilket är skönt. Har röjt undan här nu på morgonen, ringt lite samtal och hjälpt en stressad sambo att packa. Han ska nämligen ut på tur idag, något han vetat om att tag men som han bestämde sig för att packa inför imorse. En halvtimme innan han skulle iväg for han ut i förrådet för att hitta alla saker, en bedrift i sig. Det må vara ordning i vår förråd men när man ska ha en pryl från varje flyttkartong där ute tar det sin lilla tid. Försökte lugna honom här hemma genom att ta fram så mycket som möjligt åt honom. Att han aldrig ska lära sig att gå upp i tid... 
 
Denna veckan kommer rulla på i ett har jag en känsla av. Idag väntar möte på arbetsförmedlingen, fika med Felicia och förhoppningsvis en lugn kväll hemma med mig själv. Imorgon kommer Bella över, jag ska sy massa gardiner och träna. Onsdagen är det gardinsömnad som gäller samt en jobbintervju. Hela torsdagen spenderas i Stockholm, då vi bland annat ska hjälpa till att sätta upp gardinerna jag håller på att sy just nu. Fredagen väntar ännu en jobbintervju samt en lugn dag hemma. Helgen är tack och lov oplanerad, det enda jag vet med säkerhet är att jag & M lovat varandra att ha en helg bara vi. Göra lite vad vi vill, köpa julgran (då det inte blev av igår), pyssla hemma, ta sovmorgon och bara njuta lite. 
 
Ska dricka upp mitt kaffe nu sen bege mig ner på stan. 8 minusgrader utomhus och lite lätt snöfall, mysigt. 
 
Puss på er

Slutkörd

Publicerat 2012-12-09 22:01:24 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

14 timmars flytt i lördags och 8 timmars oplanerat jobb idag (blev inringd en halvtimme innan de ville ha mig där, var där 35 min senare). Jag är helt slut. Min hals börjar göra ont, huvudvärken vägrar släppa och min kropp ska vi inte prata om. Ont och öm precis överallt. Träningsvärk i kombination av allmän trötthet. 
 
Jag återkommer när jag fått lite energi. Har massor att göra imorgon och rivstartar veckan med två möte imorgonbitti, innan klockan 12 dessutom. Pju. 
 
Godnatt.
Puss på er

TGIF

Publicerat 2012-12-07 14:10:51 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Hejsan!

Håller på att plocka undan här som en tok. Jag förstår inte riktigt hur det går till men av någon anledning så är här alltid saker precis överallt? Pappershögar, presenthögar, högar med kläder, högar med saker som borde sorteras in men som aldrig kommer längre än till stolen bredvid sängen, eller till skrivbordet.. Varenda gång jag ska sy tar jag sakerna från skrivbordet och lägger dem i sängen, men istället för att sortera dem då flyttar jag bara tillbaka dem på samma plats som de låg innan. Värdelöst. Detta innebär i längden att jag tillslut går i taket, för tokpanik för att det ligger saker överallt och får ryck (som idag) och sorterar varenda hög jag hittar. 
 
Nu börjar det ordna upp sig här hemma så nu ska jag dra ett varv med dammsugaren och sedan börja baka lussebullar. En omgång saffransskorpor till ska också fixas, men först lussebullar.
 
Bea och hennes lilla bushund Folke kommer förhoppningsvis över på kaffe om en liten stund. Det vore inte helt fel. 
 
Imorgon styr vi mot Stockholm, vi ska agera flytthjälp. Kommer bli tungt, svettigt och jävligt roligt. Från en (okejdå, ganska stor) trea på Essingen till ett nybyggt hus på Värmdö. 4 starka karlar, 2 ännu starkare (ha!) kvinnor, en lastbil, två släppvagnar och en massa fika. Det kommer bli en fin lördag. Ser fram emot det, även om vi måste upp i ottan och kommer slita som djur. 
 
Hoppas ni får en fin fredag. 
Puss på er

Julklappar

Publicerat 2012-12-06 15:12:54 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
1 kommentarer

Goddag.
 
Snöstormen har dragit sig vidare norröver och det är äntligen möjligt att gå utanför dörren utan att förfrysa. Dock verkar solen redan ha gått ner då det är mörkt utomhus, inte ens snön får det att bli ljusare. Slirade iväg till Gränby imorse, det var snorhalt överallt. Tog 25 min att gå, det brukar ta max 10 min. Nåväl, fick gjort lite ärenden och sedan mötte M upp mig, tog en fika och handlade julklappar. Så nu är äntligen alla julklappar färdiga! Har några att köpa till M kvar, men de kan jag ju såklart inte köpa när han är med så det får bli en annan dag. En julklapp till päronen kvar också men den fixar jag dagen innan vi kör ner till Skåne. 
 
Måste fråga er, ni som har sambo/man/fru/etc som kommer från en annan stad. Hur gör ni med alla högtider? Har ni något speciellt schema, varannan gång på vardera ställe eller hur gör ni? M kommer ju från Norrtälje och jag ifrån Skåne, det är ett avstånd på 70 mil så det fungerar inte riktigt att vara en kväll på ena stället och andra kvällen på andra. Eller jo, det går men det är inte det lättaste att få till! 
 
Puss på er

Snöstorm

Publicerat 2012-12-05 14:15:00 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Har suttit vid datorn precis hela dagen. Finkammat istort sett hela nätet på jobb, hittat ett och annat att söka, ringt runt till jag vet inte hur många ställe. Lite frågetecken börjar reda sig, en hel del nya dyker upp. 
 
Utanför fönstret är det snöstorm. Det yr snö precis överallt, har kommit uppemåt 40 cm nysnö sedan igåreftermiddag och vindarna bara tilltar så det är drivbildningar överallt. M trotsade allt och körde till Sthlm i förmiddags för att jobba, till mitt stora missnöje då jag tyckte han kunde vänta då det inte var akut att åka dit. 6 bilar som krockat på E4 in mot Sthlm, all flygtrafik till och från Arlanda är inställd, stora förseningar i tågtrafiken. Trots all vit snö som snurrar runt utomhus är det bäcksvart inomhus. Har tänt massa ljus, radion går på lågt i bakgrunden och jag försöker koncentrera mig på att söka jobb. Ska snart ta en paus och sätta mig och sy lite, behöver vila huvudet en aning känner jag. 
 
Ikväll blir det träning, är glad att det bara är 2 minuters promenad bort till gymmet, annars hade det varit svårt att motivera sig själv att komma iväg i detta vädret. Väntar på att M ska komma hem för att se om han vill följa med, annars får jag kriga på själv. 3 gånger i veckan ska hållas stenhårt, då gäller det att ligga i. I söndags var det gymmet, i måndags 1 timmes promenad i snön och igår var det vila så har en hel del energi som måste ut idag. Skam den som ger sig. 
 
Hoppas ni har en fin onsdag trots snön.
Puss på er

Saffransskorpor

Publicerat 2012-12-04 20:00:20 | i kategori Pysslat & donat | Till startsidan igen
0 kommentarer

 
Dessa enormt goda saffransskorpor gjorde jag i mitt bakesse i söndags. Första, men absolut inte sista gången, jag gjorde skorpor. Man skulle verkligen vilja äta upp allihopa på en gång, precis som det står i receptet. 
 
Ska prova mig fram till ett recept utan saffran också, så man kan äta dessa året runt. Saffran är jul för mig nämligen, på gott och ont. 
 
Följde detta receptet, och jag lovar, de är busenkla att göra och blir såååå himla goda! Try it at home! 

Snön vräker ner

Publicerat 2012-12-04 18:00:20 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Halloj
 
Fixade och trixade lite imorse, stack iväg i snöfall ner på stan, mötte upp Felicia & G, fikade och snackade skit, gick bort till Arbetsförnedringen och hade möte som faktiskt gav mig någonting. Eloge till dem för den bedriften, inte så ofta de lyckas med den bedriften. Mötte upp Felicia igen och åkte med henne hem för att förberedda för julfesten hon ska anordna ikväll. Myspys. 
 
Maten står och puttrar på spisen, jag hade tänkt dra och träna men tänker krypa ner i soffan med datorn i famnen och ta träningen imorgon istället. Blir mer gjort då, både ikväll och imorgon inser jag. M drar till Stockholm och jobbar imorgon så jag ska ta tillfället i akt och få avverkat massa samtal och en fruktansvärd massa datortid. Jobba lite ostört fungerar alltid bäst för mig, faktiskt. 
 
Snön vräker ner här, vägarna är livsfarliga men håller man sig inomhus och är ordentligt påklädd när man går ut är det ju riktigt mysigt. För en gång skull så uppskattar jag snön. Hoppas den stannar också för slasket som kommer efteråt är ingen favorit direkt. 
 
Puss på er

Baksöndag

Publicerat 2012-12-03 12:08:56 | i kategori Pysslat & donat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Var någon form av duracell kanin igår efter det att jag kom hem. Städade, tränade, var och handlade, bakade skurna pepparkakor, mjuk pepparkaka, saffransskorpor och rocky road. Idag ska det bakas knäck och lussebullar. Ska bara tvätta och sy lite först. 
 
Annars blir det nog en lugn dag hemma idag. M är aningen sliten efter helgen, vilket jag kan förstå. En annan är ganska nöjd över att nästan alla julklappar är klara. Ska köpa frimärke så jag kan få iväg alla julkort i tid också. 
 
Får se vad veckan bjuder på, imorgon väntar iallafall möte på Arbetsförmedlingen, ett möte jag har stora förhoppningar om. Hoppas att min handläggare för en gång skull tar en på allvar, det vore inte helt fel. Vi får väl se. 
 
Dags att hänga tvätt.
Puss på er

Julpyssel

Publicerat 2012-12-03 12:04:21 | i kategori Pysslat & donat | Till startsidan igen
0 kommentarer

 

Första advent

Publicerat 2012-12-02 12:40:39 | i kategori | Till startsidan igen
0 kommentarer

Goddag! 
 
Full rulle här. Åkte hemifrån i torsdags, dryga timmen efter att M åkte till fjällen. Körde i snöstorm (!) till Spillersboda där jag busade med barn så det stod härliga till. På fredagen gav jag mig åter ut på de snötäckta oplogade vägarna och körde till Sundsta för att passa Linn. Igår åkte vi in till Norrtälje, gick på julmarknad, sprang runt på stan, köpte massa julklappar. 
 
Körde hem iförmiddags och har röjt runder här sedan jag kom hem för 1,5 timme sedan. Gjorde dörrkrans, blomsterarrangemang, slagit in julklappar, diskat. Nu satte jag mig i soffan med ett äpple och en kopp kaffe för att piggna till lite. Ska byta om till träningskläder och dra iväg och träna. Göra av med massa överskottsenergi. Sedan är det dags att storstäda, julpynta ännu mer (älskar det!) och gå till Ica för att köpa massa ingredienser så att jag kan baka idag eller imorgon. Lussebullar, mormors skurna pepparkakor, knäck och saffransskorpor ska göras. 
 
Nej, dags att sätta fart så det ser ut som ett hem här ikväll när M trillar hem. 4 dagars skidåkande och festande har nog satt sina spår, han lär vara allt annat än pigg och social ikväll. Den som lever får se. 
 
Trevlig första advent på er.
Puss