Detta liv alltså

Publicerat 2013-04-26 14:19:12 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Hallå,
 
En mindre evighet sedan sist, men jag lever. Livet har jävlats lite med mig, så jag har jävlats tillbaka. Det ser ut som att det börja ljusna på jobbfronten, har jag tur slipper jag snart all pendling till Stockholm. En större tjänst, en fastnare inkomst och mindre pendlingspengar (om än några alls) vore grymt. 
 
Jag hänger på gymmet i tid och otid. Har äntligen fått till detdär med att springa. Målet är totalt 1 mil i veckan, det ska jag greja. En vacker dag ska jag också springa 1 mil i ett svep, tills dess nöjer jag mig med att jag lyckas springa 5 km utan att stendö. En prestation i sig om man heter Emma kan jag meddela. 
 
Har lyckats avhandla ett IKEA besök, storhandling och lunch. Snart ska jag dra ett varv med dammsugaren och plocka massor här hemma. Ikväll dyker nämligen 3/4 av familjen upp för att spendera helgen här, något jag verkligen ser fram emot! 
 
Saknar att skriva, men hittar inga ord längre. Får inte ner känslorna, tankarna på pränt. Det mesta kommer ut som tårar, eller som extra kraft på gymmet. Alltid något. 
 
Dags att sätta fart igen,
trevlig helg på er 
 
Puss

Sista av massa lediga dagar

Publicerat 2013-04-18 13:52:36 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Hallå,
 
Varför är det alltid samma sak? Man är ledig i nästan en vecka (?!), de första dagarna är man stressad över allt man ska göra, sen runt dag 3-4 är man rastlös och vill få tillbaka rutinerna, sen som nu, sista dagen man är ledig så kör man slut på sig själv genom att storstäda hela hemmet och känner att man nästan skulle behöva vara ledig en dag till, trots att man för 3 dagar sedan fick panik på tanken att gå hemma mer. 
 
Hemmet är iallafall storstädat nu, all tvätt är tvättad, tavlor är uppsatta och snart väntar ett träningspass på gymmet. Kom iväg en sväng igårkväll, trots att hela kroppen skrek nej så kom vi iväg. Körde lite kondition och bänkpress sen dog vi i soffan efter ett bad. Härlig dag. 
 
Imorgon är det (äntligen) jobb som gäller. Fredag, lördag, söndag och måndag sen har jag inte mer schema?! Spännande.. Det är inte färdigt ännu, känns lite halv jobbigt att inte ha någon aning om hur framtiden blir, hur mycket/när jag kommer jobba osv osv. 
 
Nej, en kaffe nu sen gymmet. 
Puss på er

HOMEMADE - Tjejiga vimplar

Publicerat 2013-04-16 09:15:00 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
0 kommentarer

 
Ett gäng vimplar, i samma tyger som lapptäcket till lilla N. Väldigt fint och mycket uppskattat. Klara färger är verkligen ingenting att vara rädd för, det gör så himla mycket för humöret och känslan.
 
Är du också sugen på att beställa vimplar? 
Hör av dig genom att lämna en kommentar här eller skicka ett mejl till eingvarsson@yahoo.se 
En vimpel på 2,5 meter med totalt 12 vimplar kostar 225 kronor plus frakt.

HOMEMADE - Body och byxa *2

Publicerat 2013-04-15 12:15:00 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
0 kommentarer

 
 
Ett grönt set och ett rött set. Body, byxa och mössa. Syr egentligen inte bodys på beställning men denna var lite speciell, dessutom till min kusin så då fick det vara så. Smärtfritt gick det iallafall och nöjd blev jag, beställaren och de båda mottagarna. 

HOMEMADE - Ett litet tjejigt lapptäcke

Publicerat 2013-04-15 10:11:00 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
0 kommentarer

 
 
Ett litet lapptäcke, 80*100 i härliga rosa färger. Det önskas mycket rosa och tjejigt. Lilla N godkände det, vilket alltid är en fördel. 
 

Ledig måndag

Publicerat 2013-04-15 09:22:53 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon!
 
Ja, jag lyckades byta låset själv. 3 timmar tog det, jag var stelfrusen när jag kom in och det tog allt mitt tålamod i anspråk, men jag lyckades. Själv. Det är det viktigaste. 
 
Ledig i stort sett hela veckan, jobbar endast i helgen. Lite segt men sånt man får ta ibland. Ska sy en massa, träna och försöka hinna med att träffa en och annan människa också. 
 
Idag blir det dock deklarationsfix, storhandling, träning, tvättning, syjunta och jobbspaning. Lär bli en del hemnet knarkande också. Har kommit in i en period då jag vill flytta, men jag vet inte vart så jag rekar mest marknaden för att lyckas komma fram till vart jag vill bo. Det kommer nog en dag. M blir tokig på mig däremot, men det får jag ta. Jag ska ju liksom inte flytta imorgon.
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, gå igenom deklarationen sedan börja tvätta lite.
Hoppas ni får en fin måndag.
 
Puss på er

Nya brillor

Publicerat 2013-04-12 14:40:00 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
1 kommentarer

 
Mina nya brillor har äntligen kommit, och jag älskar dem! 

En riktig kvinna reder sig själv

Publicerat 2013-04-12 11:47:19 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon! 
 
Lyckades somna om imorse och vaknade i små panik klockan 09.41 imorse. Flög ur sängen och startade dagen. Har fått en del gjort såhär långt men inte alls i närheten av så mycket som jag hoppats på. Nåväl, sådana dagar får man ha ibland. Tvätten är fixad, dammsugningen är färdig, här är undan plockat, M har kommit hem och det är snart dags för lunch. Därefter ska jag byta låskista i dörren. Ja, vårt lås har gått sönder. Kolven pajade så man kan inte stänga dörren utan att låsa den. Hade gett mig fan på att lyckas byta detdär låset själv utan M, men sen kom han hem några timmar tidigare än beräknat (vilket egentligen bara är kul!). Men, jag tänker ta mig fan bytta detdär låset själv. Oavsett om M tittar på eller inte. En riktig kvinna reder sig själv och det ska jag se till att bli, en riktig kvinna alltså.
 
M har varit borta sedan i måndags, jag har jobbat så dagarna har gått fort. Var ledig igår men dagen försvann i ett nafs, hann iallafall träna vilket jag fick känna av imorse. Huja. Att hålla händerna ovanför huvudet idag är ingen hit kan jag meddela. Ska bort till gymmet en sväng i eftermiddag och springa bort några kilometer tänkte jag. 
 
Annars då? Kaos som vanligt. Här hemma är allting fina fisken, men annars är det ganska stormigt. Jobb, träning, släkt, boende osv osv. 
 
Imorgon blir det jobb sen är det ungefär en vecka ledigt, ofrivilligt och lite små jobbigt men så är livet ibland. 
 
Nu blir det lunch.
Puss på er

Homemade By Emma på Facebook

Publicerat 2013-04-07 13:53:47 | i kategori Homemade | Till startsidan igen
0 kommentarer

Min uppdatering här inne är inte den bästa, framförallt inte när det kommer till det bloggen egentligen finns till för, att visa upp det jag sytt och skapat. Jag skapade för någon månad sedan en facebook sida och sedan dess har den mesta av uppdateringen skett där, som ni säkert märkt av. 
 
Jag tror jag lyckades lista ut länken till sidan nu, den som står nedan. Om inte annat, borde det går att söka på 'Homemade By Emma' på Facebook, där borde ni hitta mig. Där finns det mer bilder, prisinformation och dylikt. Det går självklart bra att kontakta mig här också om det skulle vara något, eller via mejl på eingvarsson@yahoo.se 
 
 
http://www.facebook.com/pages/Homemade-By-Emma/136632953163045
 
 

Icke så informativt kanske

Publicerat 2013-04-05 19:19:27 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godkväll.
 
Magkatarren har kommit på besök. En icke så pigg Emma med konstant magont och en känsla som inte riktigt går att sätta fingret på. Nåväl, nu är det helg och jag tänker vara ledig. 
 
Har kommit in i en träningsperiod, vilket jag tar emot med öppna armar. Lite rutin, endorfiner och resultat. Det är aldrig fel. Dessutom lyser solen.
 
Det finns en liten liten nackdel med att solen lyser konstant rakt in i lägenheten; man ser hur smutsigt det är trots att man precis städade = en super stressad Emma. Ja, ni hör själv. En spiral utan slut. 
 
Nu tänkte jag dö i soffan. Min mage är slut.
Puss på er

Drömmer om ledighet

Publicerat 2013-04-01 10:06:35 | i kategori Vardagsprat | Till startsidan igen
0 kommentarer

Godmorgon!

Åter igen på tåget, sista av mina 6 arbetsdagar i rad nu. Hade hellre varit hemma med M men bara att göra. Känns lite tråkigt att ha missat hela påsken, missat ett släktkalas och att spendera hela dagarna på dethär tåget.

Drömmer om ett jobb närmare hemma, om en ny vårjacka, en vecka i solen och om lite semester i sommar. Vi får väl se vad som blir verklighet. Håll tummarna för att det förstnämnda är sant väldigt snart!

Ni vet dendär filten jag virkar? Den är snart färdig! Tro't eller ej!

Glad påsk på er.
Puss